Вина ТМ «Коблево» виготовляються на однойменному винзаводі, сировинна база якого налічує близько 2500 га виноградників. У процесі виготовлення вин застосовуються передові технологічні інновації, використовувані виноробами Європи. Ні що не стоїть на місці, так і виробники вина прагнуть поліпшувати технологію і якість вироблених вин в боротьбі за прихильність покупців. У цій боротьбі їм допомагають нові технології і виробники промислового винного обладнання.
Так, на прикладі винзаводу ТМ «Коблево» ми можемо дізнатися про нову технологію розливу вина «холодний стерильний розлив». Вино, розлите таким чином, а точніше без застосування пастеризації (теплова обробка продукту при температурі 60-70 ?С), дозволяє зберегти все багатство аромату і смаку. Пляшка стерилізується під час ополіскування, а під час розливу з неї видаляється повітря і нагнітається інертний газ. Перед укупоркой в ??пляшку також подається інертний газ, щоб під пробкою не було повітря, що містить мікроорганізми. Звичайно застосовується азот, який отримують з повітря за допомогою спеціальної установки мембранної фільтрації – генератор азоту. Азотну “подушку” створюють і в розливній ємкості блоку розливу. Це дозволяє повністю виключити контакт вина з повітрям.
Впровадження сучасної та виправданої вже протягом десятиліть в інших країнах технології «холодного стерильного розливу» вина в середовищі азоту, дозволило вивести якість продукції ТМ «Коблево» на новий рівень.
При виборі азотного комплексу, що забезпечує азотом дану технологію, поряд з якістю азоту, одним з найважливіших параметрів були енерговитрати на його виробництво. Комплект обладнання на базі генератора азоту IGS серія NS і гвинтового компресора CompAir з прямим приводом та системою фільтрації стисненого газу, дозволив отримати економію електроенергії 15 – 20% порівняно з іншими виробниками аналогічного обладнання.
Починаючи з кінця 2012р. азотний комплекс працює на лінію стерильного розливу, забезпечуючи найвищу якість натуральних вин ТМ «Коблево».